SHARPENING
การลับคม
ขอแนะนำให้ใช้ หินลับมีดระดับดี จะเป็นหินน้ำมันหรือหินน้ำญี่ปุ่นหรือไทยก็แล้วแต่ แต่สิ่งสำคัญคือต้องใช้วิธีการลับที่ที่ถูกต้องและรู้สึกสะดวกที่สุด คำแนะนำต่อไปนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อใช้กับการลับมีดแบบง่ายๆสามขั้นตอนในการดูแลรักษาคมมีดของคุณ
- ๐ทำความสะอาดมีดของคุณ นำเศษวัสดุที่เหนียวเหนอะหนะหรือเศษซากต่างๆทิ้งโดยใช้ผ้านุ่ม ๆ
- ๐เตรียมหินลับมีดให้หน้าเรียบ ตั้งใบมีดเอียงประมาณ ๓๐ องศา
- ๐ถูกสวนหรือตามคมมีดตามถนัด จนคมบรรจบกัน รู้สึกคมแล้วจึงนำไปลากกับแผ่นหนัง
*อย่าลืมทาน้ำมันหรือนำยารักษาใบมีดหลังการลับทุกครั้ง
*แนะนำให้หาวิดิโอศึกษาการลับมีดเพิ่มเติม
.
SHARPENING
- Clean your knife
Remove any debris, goo, or residue using a soft cloth. - Set the white crock sticks' sharpening angles to 40°
With the Sharpmaker system, the plastic base contains keyed holes that accurately set the sticks’ sharpening angles at a 30° (15° each side) or 40° (20° each side). We sharpen our folding knives to an 18°-20° angle, so the 40° keyed holes will do just fine. Maintain the edge of your blade frequently using the white crock sticks. - Sharpen with a roll
Beginning at the widest part of the blade and moving toward the tip, make a downward motion, while rolling your hand. The blade should turn away from the crock stick, as you move around the belly toward the tip. It is important not to sharpen with a purely vertical motion as it will eventually decrease the length of the blade, leaving the knife with a thickened tip and unbalanced geometry. Move back and forth between each crock stick, maintaining light, even pressure.
SHARPENING
Reviewed by mahalarbknives
on
1/30/2018
Rating:
No comments